Как да монтирате декорация за стена от ПВЦ фолио

Бих искал да ви разкажа как да монтирате декорация за стена от пвц фолио. Работният процес преминава през няколко етапа. Всеки има своите характеристики. Не бива да се прескача нито един стадии.

Стадии на монтаж на декорация за стена

На първо място трябва да знаете че стикерите от пвц фолио се поставят предимно на гладка повърхност. За най – добри резултати стените трябва да бъдат добре шпакловани. Може да се монтира декорация за стена и на гладки тапети.
На второ място трябва да разполагате със следните инструменти. Пластмасова шпакла за изгонване на въздуха. Ако не разполагате с подобна, може да използвате и дебитна карта. Също ви трябва и хартиено тиксо, ножица и макетен нож.
Третия етап по лепене на декорация за стена от пвц фолио е центрирането на стикери. Изберете къде ще бъде поставен стикера. Центрирайте го. Откъснете си две равни летни от хартиеното тиксо. Най – добре да са малко по – дълги от височината на стикера. Залепете ги по средата на декорация за стена.

Финални етапи при лепене на декорация за стена

Четвъртия етап е внимателно да почнете да отлепяте транспортната лента. Отлепете и дърпайте под четиридесет и пет градуса ъгъл. Основата на фолиото остава от долу, а апликацията и транспортната лента се отлепят. Когато стигнете средата на стикера, внимателно с макетното ножче изрежете бялата основа на фолиото.
Петият етап при лепене на декорация за стена е същинското лепене. Вече сте махнали бялата основа. Вземете пластмасовата шпакла и с движения от средата, на горе на долу извършвайте лепенето.Когато сте готови с едната част отлепете всички ленти хартиено тиксо. Сега имате половин залепена декорация за стена. Заемете се с другата половина. По същия начин отлепете транспортната лента и стикера. Премахнете основата и ползвайки пластмасовата шпакла залепете стикера.
Поздравления, успяхте да залепите сами вашата декорация за стена от пвц фолио. По – големите стикери се лепят на части. Но там трябва да сте много внимателни, когато напасвате отделните части.

Категории: монтажи