srebarniСреброто е един от първите открити метали от човека. Освен сребърни бижута, от сребро са се секли сребърни монети, които са били използвани като парични средства. Официално признатата проба за сребро за бижута е 925, наричано е стерлинг. Тъй като среброто е мек метал и в чист вид не може да се обработва, за повече здравина към него се добавят други метали, най- вече мед. При това среброто запазва неповторимия си бял цвят и блясък. Среброто е най- използваният благороден метал в бижутерията. О сребро се изработват оритинални накити- пръстени, медальони, обеци, гривни, като сребърните бижута са на достъпни цени. Жените, носейки сребърни бжута подчертават своята индивидуалост и красота, като сребърните бижута са достъпни като цени за всички.
Поддържане на сребърни бижута. Под влияние на различни фактори- слънце, влага, прах, мърсотия, парфюми, химикали, пот, среброто с времето потъмнява. Това се дължи на съдържанието на мед в среброто, който се окислява.Затова, притежателите на сребърни бижута трябват да ги пазят и да се грижат за тях. Съхранявайте сребърните си пръстени, гривни, обеци, медальони в отделни кутийки или торбички, на сухо място. Грижете се за бижутата с полускъпоценни камъни. Когато полускъпоценнте камъни за замърсени, измийте ги внимателно с топла вода и сапун и ги почистете с четка за зъби.
Сребърните бижута не понасят химикали. Сваляйте ги когато миете съдове например или когато влизате в басейн с минерална вода, за не се окисляват сребърните ви бижута. Ако сребърният ви накит е потъмнял почистете го с влажна кърпа, напоена с почистващ препарат за сребро за да върнете блясъка му.  http://www.silverocean.eu/

Категории: Uncategorized